Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Hány gombócot evett...?

Főoldal » Általános iskola » Matematika
905
Balázs mesélte: egy tál gombócnak az egyharmadát ette meg, nyolccal kevesebbet,mint a felét.Hány gombócot evett meg Balázs?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
A felírható egyenlet:

`x/3+8=x/2` (közös nevező)

`(2x)/6+48/6=(3x)/6` (*6)

2x+48=3x (-2x)

x = 48

Ellenőrzés:

Balázs megette a tál gombóc egyharmadát, vagyis `48/3` = 16-ot. Ha a felét ette volna meg, vagyis `48/2`=24-et, akkor 24-16 = 8-cal evett volna meg többet. Tehát megevett 16 gombócot.
1