Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Mekkora a 4 szög szögei?

Főoldal » Általános iskola » Matematika
799
A deregszog egyik belso szoge derekszog. A tovabbi belso szogei kozul a legkisebb szogenek a ketszerese a harmadikkal, az ismert szogenek 4/3-a a negyedikkel egyenlo. Mekkorak a negyszog szogei?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
az első derékszög szót nem írtad el? Mert ha az négyszög, akkor értelmes a feladat.

α=90 °
β=x
γ=2x
δ=90*4/3

δ=90*4/3=120°
β+γ=360-90-120=150°
3x=150 -> x=50°
β=50° -> γ=100°

α=90
β=50
γ=100
δ=120
0