Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika feladat

Főoldal » Középiskola » Fizika
413
Csatoltam a feladatot.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
Úgy érdemes megközelíteni, hogy az 1. és 2. szakaszt együtt, vagyis 10+10=20 m-es szakaszt 1,06+2.2 = 3,26 s alatt teszi meg.

A két útra felírjuk az összefüggéseket:

I. `s_1=v_0*t_1+a/2*t_1^2` `rightarrow` `10 = v_0*1.06+a/2*1.06^2`

II. `s_1+s_2=v_0*(t_1+t_2)+a/2*(t_1+t_2)^2` `rightarrow` `20=v_0*3.26+a/2*3.26^2`

Nem kell a kezdősebesség, azt ejtjük ki (az elsőt szorozzuk `3.26/1.06`-dal):

I. `10*3.26/1.06=v_0*3.26/cancel(1.06)*cancel(1.06)+a/2*3.26*1.06^2`

I. `30.755 = 3.26*v_0+1.831*a`

II. `20=3.26*v_0+5.314*a`

I. - II:

10,755 = -3,483a (:3,483)

a = `-10.755/3.483` = -3,088 `m/s^2`
1