Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika feladat

Főoldal » Középiskola » Fizika
372
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
111,

Az 1. test 2 s alatt megtesz:

s = `g/2*t^2` = `10/2*2^2` = 20 m-t.

A kérdés tehát az, hogy mennyi idő múlva lesz a két test közötti távolság 40 m?

Az 1. test tehát megtesz x+40 m-t t+2 s alatt, míg a nulláról induló szabadon eső 2. test megtesz x m-t t s alatt.

x = `g/2*t^2` = `5t^2`

x+40 = `g/2*(t+2)^2` = `5(t+2)^2` = `5t^2+20t+20`

`cancel(5t^2)+40=cancel(5t^2)+20t+20` (-20)

20t = 20

t = 1 s.
1