Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Szinusz, koszinusz

Főoldal » Középiskola » Matematika
414
Egy derékszögű háromszög átfogója 26,7 dm, egyik szöge 19,3 fok. Számítsuk ki a megadott szög melletti befogó hosszát!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`cosalpha` = `b/c`

`b=c*cosalpha` = `26.7*cos19.3°` = 25,2 dm.
0