Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Szinusz, koszinusz

Főoldal » Középiskola » Matematika
537
Egy derékszögű háromszög átfogója 12 cm, és az egyik szöge 23 fokos. Számítsuk ki a befogóinak hosszát!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1

`sin alpha=a/c` `rightarrow` `a=c*sinalpha` = `12*sin23°` = 4,689 cm

`cos alpha=b/c` `rightarrow` `b=c*cosalpha` = `12*cos23°` = 11,046 cm
0