Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Hány évesek külön külön?

Főoldal » Általános iskola » Matematika
974
Csenge és Mátyás együtt 42 évesek.Csenge kétszer annyi idős mint Mátyás.Hány évesek külön külön?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Vagy, az előző válaszoló általi megoldás helyett, kétismeretlenes egyenletrendszert felírva:
x+y=42
2x=y

3x=42 /:3
x=14

2x=y
2*14=y
y=28

14+28=42
2*14=28
QED
0