Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Hány éves vagyok?

Főoldal » Általános iskola » Matematika
757
Ha az éveim számát megkétszerezem, és ehhez az éveim számának a felét,majd a negyedét még hozzá adom,akkor 1 híján 100-at kapok.Hány éves vagyok?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
x éves vagy. A felírható egyenlet:

`2x+x/2+x/4+1=100` (-1)

közös nevező

`(8x)/4+(2x)/4+x/4=99`

`(11x)/4=99` (:11)

`x/4=9` (*4)

x = 36

36 éves vagy.

Ellenőrzés:

36 éves vagy, a kétszerese 72 hozzájön a fele (18), a negyede (9) és még egy:

72 + 18 + 9 + 1 = 100.
1