Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Szám amire gondolták!

Főoldal » Általános iskola » Matematika
665
Valaki gondolt egy számot.Ezt kétszer vette,hozzáadva a gondolt szám háromszorosát; az eredményt megszorozta3-mal,hozzáadott 5-öt, és amit így kapott, azt elosztotta 2-vel. Ekkor közölte,hogy az eredménye 40. Mit gondolhatott?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1

Egyenlettel:

`(3*(2x+3x)+5)/2=40`

`(15x+5)/2=40` (*2)

15x + 5 = 80 (-5)

15x = 75 (:5)

x = 5

A gondolt szám 5.
1