Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizikai számítás

Főoldal » Középiskola » Fizika
351
Egy 0,2 kg tömegű jégkorongot 54km/h sebességgel ütütnk el a jégen. A korong 10 s alatt áll meg.
a) Mekkora gyorsulással mozog?
b) Mekkora a csúszási súrlódási együttható?
c) Mennyi utat tesz meg a megállásig?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
a,

v = 54 `(km)/h` = 15 `m/s`

a = `-v/t` = `-15/10` = -1.5 `m/s^2`

b,

`mu*m*g` = `-m*a`

`mu` = `-a/g` = `1.5/10` = 0,15

c,

s = `-a/2*t^2` = `1.5/2*10^2` = 75 m
Módosítva: 4 éve
1