Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Várjuk száma

Főoldal » Általános iskola » Matematika
1422
Három fán 36 varjú ül.Később az egyik fáról átrepül a másik fára 6 varjú,a másodikról a harmadikra 4 varjú,ekkor a három fán a varjak száma egyenlő lett.Hány varjú ült eredetileg a fákon?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
x+y+z = 36

x-6 = `36/3` = 12 `rightarrow` x = 18

y+6-4 = y+2 = 12 `rightarrow` y = 10

z+4 = 12 `rightarrow` z = 8

Az első fán 18, a másodikon 10, a harmadikon 8 varjú ült eredetileg.
0