Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Hatványozás

Főoldal » Középiskola » Matematika
736
Hogyan kell kiszámolni az alábbi kifejezést?
Milyen módszerrel érdemes?
(2·3²+5)²
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

4
Nevezetes azonossággal.
(a+b)²=(a+b)*(a+b)=a²+2ab+b²
Itt az "a" a 2*3², a "b" pedig az 5.
1

Az eredmény: 23 a másodikon
a leges legegyszerűbb:2*3*3+5 és a végeredményt szorozd meg önmagával
szerintem így kell :') :')
1

Az előző két válaszoló jól írta.
232
23x23=529
32 = 3x3=9
2x9=18+5=23
Zárójelen kívül van a hatvány így a végeredménynek kell adni.
232
1

(2•9+5)2=
=(18+5)2=
=23•23=
=529 azt hiszem
1