Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Hány cm az üveg?

Főoldal » Általános iskola » Matematika
878
Egy üveg félig kiálló dugóval együtt 33 cm.Az üveg 33 cm-rel hosszabb,mint a dugó kiálló része. Hány cm az üveg és hány cm a teljes dugó?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
Valamelyik 33 nem 33.
0


Egyenlettel:

ü + `d/2` = 33

ü = `d/2`+30

A második egyenletet behelyettesíted az elsőbe:

`d/2+d/2+30=33`

d = 33-30 = 3 cm

ü = `3/2+30` = 31,5 cm

A dugó 3 cm, az üveg 31,5 cm.
0