Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Mekkorák az oldalai

Főoldal » Általános iskola » Matematika
613
Egy 48 cm kerületű egyenlő szárú háromszög alapja 3 cm-rel hosszabb az egyik száránál.Mekkorák az oldalai?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
48 = x + x + x +3
48 = 3x + 3
45 = 3x
15 = x

Oldalak: 15,15 és 18 cm.
1