Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Hány éves vagyok most!

Főoldal » Általános iskola » Matematika
1010
Ha megéltem még a felét annak az időnek amit már megéltem meg még egy évet akkor 100 éves leszek.Hány éves lehetek?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Ott egy t-vel több van a második szóban a kelleténél.

Egyébként meg akkor 66 éves vagy. Ha megéled még a felét, vagyis még 33-at, és meg egyet, akkor 66+33+1 = 100

Egyenlettel:

x + 0,5x +1 = 100

1,5x = 99

x = `99/1.5` = 66 éves vagy most.
0