Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egyenes egyenlete

Főoldal » Középiskola » Matematika
385
3622-es kell, nem tudtam jobban kivágni.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
v(4;3) ebből a normálvektor: n(3;-4) O(0;0)
e: 3*x-4*y=0
A(1;7) B(22;-21)
AB irányvektor: (21;-28)
normálvektor: n(28;21)
28*x+21*y=28*1+21*7=175
f: 4x+3y=25

3x-4y=0
4x+3y=25
x=4; y=3 P(4;3)
AP távolság:  3²+(-4)² =5 egység
1