Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
564
A, b, c feladatban kene segitseg
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
a) (3x+y)³= (3x)³+3·3xy+y³= 9x³+9xy+y³
0

b) (4a²-2b³)
=2(2a²-b³)
c) (1/2x+2y)³=
= (1/2x)³+3(1/2x)²•2y+3•1/2x•(2y)²+(2y)³
=1/8x³+3•1/4x²•2y+3•1/2x•4y²+8y³
=1/8x³ +3/2x²y+6xy²+8y³
0