Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
543
B, c, d feladatban kerlek segitenetek? Irjatok le kerlek, hogy csinaltatok!:)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
b) (10a+2b)²= (10a)²+2·(10a+2b)+(2b)²= 100a²+20a+4b+4b²
c) (8x+3y)²= (8x)²+2·(8x+3y)+(3y)²= 64x²+16x+6y+9y²
d) (7x²+3)²= (7x²)²+2·(7x²+3)+3²= 49x⁴+14x²+6+9
0