Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egyenlet

Főoldal » Általános iskola » Matematika
437
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
3x|2/3x-2|= -x+6
3x|2/3x-2|= 6
3(2/3x-2)+x=6, 2/3x-2 ≥0
3x(-(2/3x-2))+x=6 , 2/3x-2 <0
x=4 x≥3
x=0 x<3
x1=0
x2=4
0