Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sürgős

Főoldal » Általános iskola » Matematika
972
Karcsi gólyalábakon tanul járni. Karcsi 3-szor olyan magas, mint a gólyalábai. Amikor rááll a gólyalábakra, 2 méter 12 centiméter magas lesz. Hány centiméter magas Karcsi? Mekkorák a gólyalábak?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
gólyalábak: x cm
karcsi: 3*x cm

karcsi + gólyalábak = 212 cm

3x + x = 212
4x = 212
x = 53

A gólyalábak 53 centiméteresek, karcsi 3*53 = 159 centimétres.
0