Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia SOS 4

Főoldal » Általános iskola » Kémia
351
Képet csatoltam.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Kémia

Válaszok

1


Nitrátion: `NO_3^-`

Magnéziumion: `Mg^(2+)`

Ammóniumion: `NH_4^+`

Alumíniumion: `Al^(3+)`

10,

`M_(Na_2CO_3)` = 106 `g/(mol)`

106 g nátrium-karbonátban van 12 g szén.

100 g nátrium-karbonátban van `100/106*12` = 11,32 tömeg% szenet tartalmaz.

11,


`M_(NaOH)` = 40 `g/(mol)`

`M_(CO_2)` = 44 `g/(mol)`

`2*40` = 80 g NaOH megköt 44 g `CO_2`-ot.

20 g NaOH megköt `20/80*44` = 11 g szén-dioxidot.
0