Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika házi feladat

Főoldal » Középiskola » Fizika
333
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1

a,

A C test 2,5 s-ig gyorsul 10 `m/s`-ra, majd ezzel a sebességgel halad tovább 10 s-ig.

`a_C=v_1/t_1` = `10/2.5` = 4 `m/s^2`

`s_C=a_C/2*t_1^2+v_1*(10-t_1)` = `4/2*2.5^2+10*(10-2.5)` = 87,5 m

A B test 5 s alatt gyorsul fel 15 `m/s`-ja, majd ezzel a sebességgel halad tovább 10 s-ig.

`a_B` = `v_2/t_2` = `15/5` = 3 `m/s^2`

`s_B` = `a_B/2*t_2^2+v_2*(10-t_2)` = `3/2*5^2+15*(10-5)` = 112,5 m

Az A test csak gyorsul 10 s-ig 20 `m/s`-ra:

`a_A=v_3/t` = `20/10` = 2 `m/s^2`

`s_A=a_A/2*t^2` = `2/2*10^2` = 100 m

A B teszi meg a legtöbb utat.

b,

`bar(v_A)` = `s_A/t` = `100/10` = 10 `m/s`

`bar(v_B)` = `s_B/t` = `112.5/10` = 11,25 `m/s`

`bar(v_C)` = `s_C/t` = `87.5/10` = 8.75 `m/s`

c, Ahogy az a, részben kiszámoltuk, az A testnek a legnagyobb a gyorsulása.
1