Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sziasztok segítséget szeretnék kérni

Főoldal » Középiskola » Matematika
356
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Koszonom szepen
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
I. 3x+2y = 128

II. 2x + 4y = 192

I. *2 :

I. 6x+4y = 256

I. - II.:

4x = 64

x = 16

I.: `3*16+2y=128`

48+2y = 128

2y = 80

y = 40

Egy dobozban tehát 16 cukorka van; egy tasakban pedig 40 cukorka.

Ellenőrzés!
0