Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Köszönöm szépen aki segít

Főoldal » Általános iskola » Matematika
374
2feladat.
a/b
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
térfogat
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1

a,

a = 12 cm; b = 40 cm; c = 10 cm

`A_1` = `2*(a*b+a*c+b*c)` = `2*(12*40+12*10+40*10)` = 2000 `cm^2`

`V_1` = `a*b*c` = `12*40*10` = 4800 `cm^3`

x = 25 cm; y = 30 cm; z = 8 cm

`A_2` = `2*(x*y+x*z+y*z)` = `2*(25*30+25*8+30*8)` = 2380 `cm^2`

`V_2` = `x*y*z` = `25*30*8` = 6000 `cm^3`

`A_2/A_1` = `2380/2000` = 1,19-szer nagyobb a második felszíne.

`V_2/V_1` = `6000/4800` = 1,25-ször nagyobb a második térfogata.

b,

a = 16 cm; b = 5 cm; c = 5 cm

`A_1` = `2*(a*b+a*c+b*c)` = `2*(16*5+16*5+5*5)` = 370 `cm^2`

`V_1` = `a*b*c` = `16*5*5` = 400 `cm^3`

x = 10 cm; y = 4 cm; z = 4 cm

`A_2` = `2*(x*y+x*z+y*z)` = `2*(10*4+10*4+4*4)` = 192 `cm^2`

`V_2` = `x*y*z` = `10*4*4` = 160 `cm^3`

`A_1/A_2` = `370/192` `approx` 1,927-szer nagyobb az első felszíne.

`V_1/V_2` = `400/160` = 2,5-szer nagyobb az első térfogata.
0