Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek , nyitott mondat

Főoldal » Általános iskola » Matematika
382
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
I. sz + p + t = 50

II. 2sz = t (Először ezt helyettesíted be a másik két egyenletbe)

III. t - p = sz - 2


I. sz + p + 2sz = 50 `rightarrow` p = 50 - 3sz (Majd ezt az utolsóba)

III. 2sz - p = sz - 2 (-sz)

III. sz-p = -2 (ide helyettesíted be, amit két sorral feljebb írtam)

III. sz-(50-3sz) = -2 (zárójelbontás)

4sz-50 = -2 (+50)

4sz = 48

sz = 12

Azért kiszámoljuk a többit is, leellenőrizzük:

2sz = t `rightarrow` `2*12` = t = 24

p = 50 - 3sz = `50-3*12` = 14

Tehát a papucs értéke 14 euro, a szemüvegé 12 euro, a táskáé 24 euro.
0