Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Angol nyelvvizsga

177
Sziasztok!
Holnap proba nyelvvizsgam van. Tudnatok tippeket adni? Hogy olvassam at gyorsabban? Illetve nekem van olyan tetelem hogy healty diet, vegetarianism es meals. Ez egy temakornek szamit?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Idegen nyelv

Válaszok

1
Szia!
Két féle ötletem van gyorsabb szövegértésre, nem tudom neked melyik a kényelmesebb.
1) Előbb elolvasod a kérdéseket és utána a szöveget, így célzottan tudod keresni a megoldásokat. De ez veszélyes lehet, ha nem olvasod teljesen végig, mert rossz részt is kiszedhetsz.
2) Olvasd végig a szöveget egyszer, így könnyebben megtalálod utána melyik részben is kell keresni ami neked kell, tudod, hogy említik-e később.

Ahol lehet húzd alá hol találtad a megoldást. Ezzel magad is meg tudod erősíteni, és esetleg később is vissza tudsz térni rá, hamarabb megtalálod és ha új ötleted támad tudod, hogy az van-e most is vagy nem.

Szótárt nem tudom használhattok-e, vagy arra milyen szabályok vannak. Rendes nyelvvizsgán voltak, akiknek be voltak jelölve a betűk színes post-it-ekkel, mint a regiszteres füzetek, így egymás alatt lefelé a betűk. Így eleve tudták hol van amit keresnek, ezzel is lehet időt spórolni. Valószínűleg ehhez későn szólok, de később még jól jöhet.

Próbálj sehol se kapkodni, attól csak rosszabb lesz.

Szóbelinél mondd ami eszedbe jut, tereld arra a témát amerre tudsz beszélni, ne menj olyanokba, amiről nem tudsz sokat. Valószínűleg abba fognak belekérdezni ahol megállsz, próbáld ezt ott tenni, ahol nagyjából megy a téma. Vizsgától függően az alapra is visszakérdezhetnek, de próbálkozni lehet.
Szavak, szavak, szavak. Sorold amit tudsz azzal kapcsolatban. Sok jelzőt be lehet zsúfolni egy szó elé, ami mutatja, hogy milyen bő szókincsed van. Nem lány, hanem gyönyörű, barna hajú, barna szemű, stb. lány.

És innen jöhet a következő, ha ismered a vizsgáztatót akkor is kicsit bele lehet tenni, de ha teljesen idegen számodra, akkor azt mondasz amit akarsz. Ne állj meg azért, mert nem tudod hogy van, hogy neked nem a piros, hanem a kék a kedvenc színed, ha adott a szituáció, akkor mond nyugodtan hogy a kék, senki nem fogja tudni, csak épp több pontot ér. Jó, komolyabb szituációkban ez hatásosabb.

Egyetérteni könnyebb mind tagadni és azt indokolni, mind fogalmazásban, mind beszédben. Itt is igaz, hogy azt mondd, amit tudsz, ha amit gondolsz nem tudod elmondani, akkor a vizsga erejéig gondold a másikat.

A témakörben sajnos nem tudok segíteni, szerintem vizsgánként is változik.

Hirtelen ennyi jutott eszembe a nekünk tartott gyorstalpalókból, sok sikert holnapra!
1