Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika házi feladat

Főoldal » Középiskola » Fizika
410
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
v = 108 km/h → 30 m/s
s = v·t → 30·2 = 60 m

Szerkessz egy Δ-et, ez egy egyenlőszárú Δ lesz, a kérdés pedig, az alaphoz tartozó magasság lesz. A hang ugyanolyan felületről fog visszaverődni, mint amilyenből érkezett.

Alkalmazzuk a Pitagorasz tételt:
30² + x² = 340²
x = √114,700 → 338,674 m
1