Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Trigonometria

Főoldal » Középiskola » Matematika
391
Megkérnék szépen valakit, hogy vezesse le nekem este 7-ig. Köszönöm!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
`vec(a)*vec(b)` = `a_x*b_x+a_y*b_y` = `5*(-40)+8*(25)` = -200+200 = 0

`m_a` = `y_a/x_a` = `8/5`

`m_b` = `y_b/x_b` = `25/(-40)` = `-5/8`

`m_a` = `-1/m_b`, a két vektor merőleges egymásra (ha a skaláris szorzatuk nulla, akkor a két vektor egymásra merőleges).
0

0