Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika

Főoldal » Középiskola » Fizika
369
Koszonom!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
1,

F = `mu*m*g` = `0.03*40*10` = 12 N

2,

`mu_("tap")` = `F_1/(m*g)` = `60/(12*10)` = 0,5

`mu_(cs)` = `F_2/(m*g)` = `36/120` = 0,3

3,

D = `F/x` = `(m*g)/x` = `(0.1kg*10m/s^2)/(0.004m)` = 250 `N/m`

`l` = `F_2/D` = `(5kg*10m/s^2)/(250 N/m)` = 0,2 m = 20 cm

4,

F = `gamma*(m_1*m_2)/r^2`

`gamma` = `6.67*10^(-11)` `m^3/(kg*s^2)`

`m_1` = `6*10^(24)` kg

`m_2` = `2*10^(30)` kg

r = `1.5*10^(11)` m

F = `6.67*10^(-11)*(6*10^(24)*2*10^(30))/(1.5*10^(11))^2` = `3.56*10^(22)` N.
0