Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika házi feladat

Főoldal » Középiskola » Fizika
452
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
3 különböző sebességünk van:
Kezdeti → v₀
Pillanatnyi → v₁ = v₀ / 3
Végsebesség → v₂ = 0

s = v₀·t + a/2·t²

Írjunk fel egy általános egyenletet a kezdősebességre:

a = Δv₁/t = (v₁-v₀) / t = (v₀/3-v₀)/t = -2/3·v₀/t

A megtett út a képletbe behelyettesítve:
s = v₀·t + a/2·t² → v₀·t + (-2/3·v₀/t) / -2/3·v₀/t

A gyorsulásra felírható egyenlet:
a = Δv₂ / t₂ = (v₂-v₁) / t₂ = (0-v₀/3) / t₂ = -1/3·v₀/t₂

-1/3 ·v₀/t₂ + a/2·t₂² → t₂ = 1/2·t

Ugyanezt megtesszük a megtett úttal:
s₂ = v₁·t₂ + a/2·t₂²

Behelyettesítve és megoldva az egyenletet:
s → 2/3·v₀·t
s₂ → 1/12·v₀·t → s/8
1