Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika házi feladat

Főoldal » Középiskola » Fizika
465
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1

83,

Tehát amíg megtett 's' méter utat, addigra a sebessége lett v `m/s`. (mindezt t s alatt)

Amikor megtett 's+45' m utat, a sebessége 2v `m/s` lett. (ezt pedig t+3 s alatt)

v = `a*t`

2v = `a*(t+3)`

II. / I.:

`(t+3)/t` = 2

t = 3 s

s = `a/2*t^2` = `a/2*3^2` = `9/2*a`

`s+45=a/2*(t+3)^2` = `a/2*6^2` = 18a

II. : I.:

`(s+45)/s` = `18/(9/2)` = 4

4s = s + 45

3s = 45

s = 15 m.

A teljes út tehát s+45 = 15+45 = 60 m.
1