Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia

Főoldal » Általános iskola » Kémia
494
Segíts! 4-es 5-ös feladat
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Kémia

Válaszok

1

4,

Rácseppentjük a sósavat a fémekre.

Az egyik pezseg, a másik kettő nem. Amelyik nem, az az egyik vörös, a másik szürke.

A cink oldódik sósavban. A réz vörös, az ezüst szürke.

5,

`Zn` + 2 `HCl` `rightarrow` `ZnCl_2` + `H_2`

`M_(H_2)` = 2 `g/(mol)`

`A_(Zn)` = 65,4 `g/(mol)`

`M_(HCl)` = 36,5 `g/(mol)`

10 g hidrogéngáz az `10/2` = 5 mol. Ez keletkezik 5 mol cinkből, ami `5*65.4` = 327 g.

5 mol hidrogéngázhoz szükség van `5*2` = 10 mol HCl-re, ami `10*36.5` = 365 g HCl

100 g oldatban van 15 g HCl

Hány g oldatban van 365 g HCl?

x = `365/15*100` = `2433.dot(3)` g HCl-oldatból indultunk ki.
1