Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia

Főoldal » Általános iskola » Kémia
416
7. Feladat, kérlek segíts
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Kémia

Válaszok

1
7,

`M_(Al)` = 27 `g/(mol)`

`M_(HCl)` = 36,5 `g/(mol)`

`M_(AlCl_3)` = 133,5 `g/(mol)`

`M_(H_2)` = 2 `g/(mol)`

b,

2 `Al` + 6 `HCl` `rightarrow` 2 `AlCl_3` + 3 `H_2`

c,

Kiindulási: `2*27+6*36.5` = 54 + 219 = 273 g

Termék: `2*133.5+3*2` = 267 + 6 = 273 g

d,

Tömegmegmaradás törvénye.
1