Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Halmazok.

Főoldal » Középiskola » Matematika
663
Üdv. Valaki eltudná magyarázni hogy melyik, mit jelent?
Kicsit össze kavarodtam, a U n jelek miatt.
7 Feladatot kellene megcsináljak. De nem értem.

U= {1,2,3,4,5,6,7,8}, A:= {2,7,8} , B:= {1,2,4,6} , C:= {2,4,5,8}
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Magyarázat
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
U ebben az esetben az alaphalmaz amelyen belül vizsgálódsz.
A:= legyenek a halmaz elemei
{2,7,8} a halmazba írandó számok.
∩ ez a jelölés a metszetet helyettesíti. Azok az elemek kerülnek ide, amik közösek a két halmazban.
Pl.: A∩B:={2}
∪ ez a jelölés az uniót helyettesíti. Azok az elemek kerülnek de amik legalább az egyik halmazban benne vannak..
Pl.: B∪C:={1,2,4,5,6,8}
\ ez a jelőlés a különbséget helyettesíti, Azok az elemek kerülnek ide amik csak a jelölés előtti halmazban vannak benne, de a jelölés utániban nincsenek.
Pl.: B\A:={1,4,6}
1