Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika

Főoldal » Középiskola » Fizika
393
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
Egyenletesen gyorsuló mozgás esetében:

s → a/2·t²

A nyolcadik másodpercben megtett útra feltudunk írni egy gyorsulás egyenletet:

a/2·8² - a/2·7² = 0,6
a/2·64 - a/2·49 = 3/5
a·32 - 49a / 2 = 3/5
32a - 49a/2 = 3/5
320a - 245a = 6
75a = 6
a = 2/25 → 0,08 m/s²

9.-ik másodpercben:

0,08/2·9² - 0,08/2·8² → 0,68 m → 68 cm
1