Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Dolgozat kérdésekben kérnék segítséget

Főoldal » Általános iskola » Kémia
474
Hány gramm kén elégetésekor keletkezik 256 gramm kén-dioxid?
Hány gramm vízből nyerhetünk 80 gramm oxigént?
240 gramm magnézium égésekor mennyi magnézium-oxid keletkezik és mennyi oxigénre van ehhez szükség?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
kérdés
0
Általános iskola / Kémia

Válaszok

1

`S+O_2 rightarrow SO_2`

`M_(SO_2)` = 64 `g/(mol)`

64 g kén-dioxid keletkezik 32 g kénből

256 g kén-dioxid keletkezik `256/64*32` = 128 g kénből.


`H_2O rightarrow H_2+1/2 O_2`

16 g oxigént nyerünk 18 g vízből

80 g oxigént nyerünk `80/16*18` = 90 g vízből.


`Mg+ 1/2 O_2 rightarrow MgO`

`M_(MgO)` = 40 `g/(mol)`

24 g magnézium égésekor keletkezik 40 g magnézium-oxid

240 g magnézium égésekor keletkezik `240/24*40` = 400 g magnézium-oxid

24 g magnézium égéséhez szükséges 16 g oxigén

240 g magnézium égéséhez szükséges `240/24*16` = 160 g oxigén.
0