Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sziasztok kérlek segítsetek

Főoldal » Általános iskola » Matematika
463
Hány éves most Kristóf, ha 6 év múlva 3-szor annyi idős lesz, mint 12 éve volt?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
SOS matek
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1

Kristóf most x éves. 6 év múlva x+6 éves lesz. 12 éve x-12 éves volt. A felírható egyenlet:

3(x-12) = x+6

3x-36 = x+6

3x = x+42

2x = 42

x = 21

Kristóf 21 éves. 6 év múlva 21+6 = 27 éves lesz. 12 évvel ezelőtt 21-12 = 9 éves volt. `3*9=27`.
0