Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sziasztok kérlek segítsetek

Főoldal » Általános iskola » Matematika
512
Kriszti 22, Ádám 23, édesanyjuk 57 éves. Hány éve volt az anyjuk épp 2-szer annyi idős, mint gyermekei életkorának összege?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
SOS matek
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Kriszti = x
Ádám = x + 1
Édesanyjuk = x + 35

Az egyenlet

2×( x + x+1) = x + 35
2×(2x + 1) = x + 35
4x + 2 = x + 35 /-2; -x
3x = 33 /:3
x = 11

=> tehát akkor Kriszti 11 éves volt
22 - 11 = 11
=> tehát 11 éve volt édesanyjuk épp 2-szer annyi idős, mint gyermekei életkorának összege.

Ell.: 11 + 12 = 23
57 - 11 = 46
46 = 2 × 23
Módosítva: 4 éve
1