Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika házi

Főoldal » Középiskola » Fizika
399
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
29,

`s/2` km utat tesz meg 12 `(km)/h` sebességgel; erre:

`t_1=s/v` = `(s/2)/12` = `s/24` h áll rendelkezésére.

`s/2` km utat tesz meg két részletben:

Egyik részét t ideig 6 `(km)/h` sebességgel; akkor az út:

`s_1` = `v_1*t` = `6t` km

A másik része szintén t ideig 4 `(km)/h`-val:

`s_2` = `v_2*t` = `4t` km

A második felében tehát az `s/2` = 10t km utat 2t idő alatt tette meg; átlagsebessége az út második felére:

`v_(2á)` = `(10t)/(2t)` = 5 `(km)/h`

Ehhez szüksége volt:

`t_2` = `(s/2)/v_(2á)` = `s/10` h-ra.

A teljes útra az átlagsebesség:

`v_á` = `s/(t_1+t_2)` = `cancel(s)/(cancel(s)/24+cancel(s)/10)` = `(24*10)/(24+10)` = 7,05 `(km)/h` = 1,96 `m/s`
1