Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sziasztok! 6. Osztályos matek.

Főoldal » Általános iskola » Matematika
307
Segítsetek! Köszönöm
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
arányosság
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Egyenesszög: 180°.

`alpha=3x`

`beta=5x`

`alpha+beta` = 180 = 3x + 5x = 8x

x = `180/8` = 22.5

`alpha` = 3x = `3*22.5` = 67,5°.

`beta` = 5x = `5*22.5` = 112,5°.


A 10.000 Ft-ot 3+5 = 8 óra munkán osztjuk szét. `10000/8` = 1250 Ft

Aki 3 órát dolgozott, annak jár `3*1250=3750` Ft.

Aki 5 órát dolgozott, annak jár `5*1250=6250` Ft.
0