Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
352
a pékek reggeli nyitásra készítettek 5 féle pékárut.
rozsos zsömle 100, rozsos kifli 80, teljes kiörlésű kifli 90, tejes kifli 60, magos zsömle 50.

Készítsen a pékáruk gyakoriságáról oszlopdiagrammot!
Mekkora annak a valószínűsége, hogy egy tetszőlegesen kiválasztott pékáru rozsos?
Mekkora annak a valószínűsége, hogy véletlenszerűen 5 db pékárut véve mind magos zsömle.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Összesen 100 + 80 + 90 + 60 + 50 = 380 pékáru van.

Rozsos pékáru száma: 100 + 80 = 180.

P(rozsos) = 180/380 = 0.473684 = 47.3684%

50 magos és 330 nem magos pékáru van.
(50 alatt az 5) / (330 alatt az 5) = 2118760 / 31634996316 = 0.000067 = 0.0067%
0