Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
550
Két különböző színű dobókockával dobva a dobott számokat összeszorozzuk.
Mennyi a valószínűsége, hogy a szorzat páros?
Mennyi a valószínűsége, hogy a szorzat páratlan?
Mennyi a valószínűsége, hogy a szorzat osztható 5-tel?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Két szám szorzata akkor lesz páros, ha legalább az egyik szám páros.

P(mind a kettő páros) = 6/36 2*(2-2, 4-4, 6-6)
P(az egyik páros) = 21/36 (1-2, 1-4, 1-6, 2-1, 2-4, 2-6 3-2, 3-4, 3-6, 4-1, 4-3, 4-5, 5-2, 5-4, 5-6, 6-1, 6-3, 6-5)

P(szorzat páros) = 27/36 = 0.75 = 75%

P(szorzat páratlan) = 9/36 = 0.25 = 25%

P(szorzat osztható 5-tel) = 12/36 = 0.33 = 33% (1-5, 2-5, 3-5, 4-5, 5-5, 6-5, 5-1, 5-2, 5-3, 5-4, 5-5, 5-6)
0