Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
362
Hány külömböző ötjegyű szám készíthető az 1,2,3,4,5 számjegyekből, ha az 1 és a 2 nem állhat egymás mellett és minden jegyet csak egyszer használhatunk fel?

köszönöm
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Összes eset: 5!=120
"rossz eset" amikor az 1 és 2 egymás mellett van: 2·4!=2·24=48
"jó eset"= 120-48=72 olyan este van amikor az 1 és a 2 nem állhat egymás mellett és minden jegyet csak egyszer használhatunk fel
0