Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SOSS

Főoldal » Általános iskola » Fizika
349
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
6., a) gyűjtőlencse
b) t = (tárgy távolsága az "O" ponttól)
O = (a sík és a lencse síkjának metszéspontja)
F = (fókuszpont)
t < OF távolság
(a tárgy az OF távolságon belül helyezkedik el)
c) a kép látszólagos, így a lencsén keresztül láthatjuk(, azaz ha a lencse mögé teszünk egy ernyőt, azon nem fog kép megjelenni)
d) minősége: látszólagos (mivel csak a fénysugarak meghosszabbításai találkoznak)
1