Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
1071
Mekkora sugarú kör írható egy derekszögű háromszög köré,ha befogóinak hossza :8 cm és 24 cm?
Élőre is köszönöm a magyarázatot és a választ ☺️
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
A háromszög átfogója lesz a kör átmérője (Thalész-kör)

c = `root()(8^2+24^2)` `approx` 25,3 cm

r = `c/2` = 12,65 cm a kör sugara.
0