Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Optika

Főoldal » Középiskola » Fizika
642
A Nap teljesítménye kb. 3,86.1026 W. Menynyi a másodpercenként kisugárzott energia tömegegyenértéke?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

3
4·10⁹ kg
0

Köszönöm a válaszod, de kérlek le tudnád vezetni, hogy jött ki ez az eredmény?
0

Benne van a fgv. táblában. Helyettesíts vissza az értékkel is kijön az eredeti, azaz a Nap energiája, amiből a teljesítménye is számolható.

E = m·c²

4·10⁹·(3·10⁸)² → 36·10²⁵ J

E = 3·6·10²⁶ J

P = E/t → 3·6·10²⁶/1 → 3·6·10²⁶ W
Módosítva: 4 éve
0