Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek házi

Főoldal » Középiskola » Matematika
594
Valaki megtudná csinálni? (azok kellenek amiknek bekarikáztam a betűjét)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
⁰⁰⁰ⁿⁿ35c, 5p³3p⁵ /számot számmal, betűt betűvel, hatványt hatvánnyal szorzunk:
5*3*p³*p⁵=15p⁸ /azonos alapú hatványok szorzásakor az alap marad a kitevőket összeadjuk

35d, -5b²4b⁴
-5*4*b²*b⁴=-20b⁶

35e, (-2a)(-3a⁴)
(-2)*(-3)*a*a⁴=6a⁵

36d, -k²l³2/3kl
-1*2/3*k²*k*l³*l=-2/3k³l⁴

37a, (-4a²b³c)(-2ab²c⁴)
-(4)*(-2)*a²*a*b³*b²*c*c⁴=8a³b⁵c⁵

55a, (2a²)² /egy szorzat hatványozásakor minden tagot külön hatványozunk:
2²*(a²)²=4a⁴ /hatvány hatványozásakor az alap marad, a kitevőket összeszorozzuk

55b, (2a³)²
2²*(a³)²=4a⁶

56a, (a²b³)²(-2a³b²)² /a műveletek közül a hatványozás az első:
(a²)²*(b³)²*(-2)²*(a³)²*(b²)²=a⁴*b⁶*4*a⁶b⁴=4*a¹⁰*b¹⁰=4*(ab)¹⁰

57b, (a²/b³)³ /tört hatványozásakor külön hatványozzuk a számlálót és a nevezőt:
(a²)³/(b³)³=a⁶/b⁹

57e. (-2a²/5b³
(-2a²)²/(5b³)²=(-2)²(a²)²/(5)²(b³)²=4a⁴/25b⁶

Módosítva: 8 éve
0