Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Vektor lineáris kombinációként

Főoldal » Felsőoktatás » Matematika
384
Vektorok felírása lineáris kombinációként - hogyan kellene nekikezdeni?
Képet csatoltam.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Matematika

Válaszok

1
Akkor itt leírom (nem részletesen), de a fapados megoldás ez (középsikolás szinten):

`-4a+4b+2c=-3`

`3a-4b+4c=2`

`-4a-5b-4c=-3`

a = `28/37`; b = `1/37`; c = `-3/74`
0