Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SOS!

Főoldal » Általános iskola » Matematika
345
Nagyon nem ertem ezt a feladatot (76 os feladat)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
N: menetszám vagy fordulatok száma

d: átmérő

`l`: huzal hossza, út hossza, amit épp a feladat ír

a, `l = N*(d*pi)` = `100*(2.5*3.14)` = 785,4 cm hosszú a huzal.

b, N = `l/(d*pi)` = `220/(1.4*3.14)` = 50 menetes a tekercs.

c, d = `l/(N*pi)` = `440/(200*3.14)` = 0,7 m a kerék átmérője.
0