Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Derékszögű háromszög

Főoldal » Középiskola » Matematika
467
Egy derékszögú háromszög egyik befogója 12cm, átfogója 32cm.

Mekkora a másik befogója?

Mekkora a nagyobbik hegyesszög?

Mekkora a kisebbik hegyesszög?

A választ egy tizedesjegyre kerekítve kellene megadni!

Aki tudna segíteni megköszönném! számolással együtt kérnem!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Derékszögű háromszög, matemtaika
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Mint az előzőnél:


Másik befogó Pitagorasszal:

b = `root()(c^2-a^2)` = `root()(32^2-12^2)` = 29,7 cm

Nagyobb szög a hosszabb befogóval szemben; sinusz szögfüggvény:

`sinalpha` = `a/c` = `29.7/32` = 0,927

`alpha` = 68,0°.

`beta` = `90-alpha` = 90-68.0 = 22,0°.
0